Før kørsel
Tjek dækket for sten, er der olie på kæden? Pump op til det ønskede dæktryk, (bedst med en fodpumpe) bremsebelægninger bør også undersøges.

Under kørsel
Begynder kæden at pive, er det tegn på at kæden er blevet tør. Ved evt. pause bør du undersøge og evt. fjerne sten eller lign. fra dækkene. Efter kørsel Tør cyklen efter med en klud, evt. med lidt biocleaner. Ved meget beskidt cykel eller kørsel på saltet veje skal cykel vaskes. Tjek bremseklodsernes stand, husk at fjerne sten fra dækkene.

Et godt tip er, hvis et dæk har fået et skår, så kan lidt et sekundslim lukke hullet, og nye sten har sværere ved gå gennem dækket. Ved skader er det sikreste dog at skifte dækket. En lille revne kan under kørsel udvikle sig til en lang flænge.

Vask af cykel
Stil cyklen et egnet sted, hvis muligt ophæng cyklen i kroge eller i en arbejdsstand. Tilslut en haveslange, IKKE en højtryksrenser! eller hav en spand rent vand klar. Hæld en passende mængde kæderens op i en beholder, evt. en cykeldunk hvor toppen er skåret af. Med en alm. malerpensel pensles, kæden, klinger, krans og evt. for- og baggear til alt skidt er opløst. Skyl herefter af med rent vand. Nu er kæde/krans affedtet.

Ved meget beskidt cykel anbefales det, at løsne skidtet på resten af cyklen med cleaner. Spray hele cyklen ind i cleaner. Mens cleaner sidder ca. 5 min. og opløser skidtet, blandes en spand vand med rigeligt opvaskemiddel. Tag nu en svamp og vask hele cyklen, start oppe fra og arbejd dig nedefter. Har du en cykel med udvendige gear, er en speciel rensebørste med 3 børste hoveder i den ene ende og lange stive børste hår i den anden ende meget velegnet. En flaskerenser kan være et ganske effektivt alternativ. Skyl efter med rigeligt vand.

Husk at smøre cyklen ved alle bevægelige dele, med en velegnet olie. (Få råd hos cykelhandleren) For en helt skinnende lak kan rammen behandles med lidt polish. Pas på der ikke kommer for meget kæderens ved krank, pedaler eller nav, da disse ellers kan tager skade. Specielt ved skivebremser anbefales bremserens, i stedet for cleaner.